Hur byggs en boulebana?
När man ska bygga en boulebana bör man tänka på att det många gånger finns bra banor som bara väntar på att bli upptäckta. Parkgångar, parkeringsplatser och liknande är ofta lika bra som en anlagd bana.

Om man vill bygga en bana bör man gå tillväga ungefär på det här sättet: Man behöver en någorlunda stor grusyta. En bana mäter 4 x15 meter. Banan måste vara väldränerad så att regnvatten rinner av utan problem. Ibland måste man skrapa bort det ytlager som finns på platsen. Underst ska det ligga grövre sten för dräneringens skull. Ovanpå detta lägger man på mindre sten och stenmjöl för att hålla ihop ytan. Det lagret behöver inte vara djupare än cirka 4 centimeter. För att få ytan att sätta sig behöver man vattna den och det är bra om man kan vibrera ihop den. Ovanpå stenmjölet ska man lägga ett toppmaterial. Det ska vara tillräckligt tjockt för att kloten ska få fäste i banan men inte så djupt att de stannar direkt i nedslaget. Det brukar vara lagom med cirka 1 centimeters tjocklek på detta lager. Väggrus eller krossad sten är utmärkta material för toppskiktet.

En boulebana ska vara minst 4 x 15 meter. Gällande avstånd vid lilleutkast visas av bilden. Ringen ska vara mellan 35 till 50 cm i diameter och får inte göras nära hinder. se nedan.

Här kan du se vad du skall tänka på när du bygger din egen boulebana.


No products

To be determined Leverans
0kr Total

Till kassan